Bengalerna Jazz & Bullet

Jazz

Uppfödare: JazzHot & Spicy
Fullständigt namn: Hot & Spicy Jazz Man
Född: 9 mars 2004
Avliden: 28 november 2015
Flyttade till Malmö: 5 juli 2004
Mamma: Nemesis
Pappa: Borago

Bullet

Uppfödare: BulletLeopardette’s
Fullständigt namn: Leopardette’s Black Bullet
Hemsida: leopardettes.weebly.com
Född: 24 december 2007
Avliden: 12 januari 2024
Flyttade till Malmö: 11 april 2008
Mamma: Gradena Ma Chita F
Pappa: IC Korshki Power of Art M

Jazz kommenterar …

Första uppdraget – juli 2004

Första uppdraget i Malmö var att dressera husse att låta mig gå i koppel … vi bor ju granne med Pildammarna i centrala Malmö. Det blir lite ge-och-ta när man ska gå ut och det brukar bli ca 3-6 gånger i veckan under det varma halvåret. På vardagarna beror det på när husse kommer hem, och då oftast högst 1 timme, men på helgerna upp till 2 timmar om jag bara känner för det … ibland kan jag få för mig att vända på tassen å gå in redan efter 5-15 minuter … oups!

Samtidigt tycker husse att jag är en katternas Ferdinand … jag gillar nämligen att sitta å lukta på buskarna i tid och otid!

Jazz-surar-1Vinterhalvåret är det ju inte lika kul att gå ut, men då brukar jag få husse att öppna köksfönstret. Jag svassar då runt på fönsterblecket – lugn, det är på första våningen med mjuklandning nedanför – och inspektera både fönster, fönsterbågar och fasad för att se att allt är OK, och för att se om man kan hitta något nytt intressant se’n sist …

Ibland får husse för sig att vi borde gå ut trots att jag tycker det är för svalt, men då får han också acceptera att jag vänder tass och går in efter 5 minuter!

Upprepa sig får man göra ibland för att husse ska lyda, för han måste ju lära sig vem som bestämmer – å tro inte det är husse!

Andra uppdraget – april 2008

BulletNu har det snart gått en vecka sedan husse kom hem med Bullet. Min första tanke när jag såg vad husse kom släpande på var ju att han måste ha fått totalt hjärnsläpp!

Hur sjutton kan han ta hem en gröngöling, bevare mig väl, det här kan bara leda till trubbel! Jag vill ju ha soffan, klösbrädan, balkongen, korgen, lägenheten, parken, ja allt, helt för mig själv … tillsammans med husse!

Men … det tog bara 4,5 dag innan jag hade smält totalt … Det grämer mig att erkänna det, men husse hade rätt … både husse å jag älskar den här sötnosen! Han är heeeelt bedårande!

En sak som däremot har förändrats är att jag f.n. inte är vill vara ute lika länge som förr när vi går ut i koppel, men husse försöker att få oss båda att komma in i de vanliga gå-ut-å-gå-rutinerna igen, så vi får väl se vem av oss som får rätt …